“Nog steeds blijft de oosterse geneeskunde me verbazen”

 

Susan is gediplomeerd Shiatsuthearapeut en heeft haar 4-jarige opleiding gevolg bij Zen Shiatsu in Amsterdam bij Joyce Vlaarkamp. Zij is aangesloten bij de Shiatsu Vereniging Nederland en de RBCZ. Door regelmatig nascholing te volgen houdt zij haar kennis up to date.

De shonishin technieken heeft zij in Duitsland geleerd van Thomas Wernicke. Een van de specialisten op dit gebied in Europa.

Susan:
“Ik heb nu al zoveel behandelingen gegeven en nóg blijft de oosterse geneeskunde me verbazen. Steeds meer besef ik hoe lichaam en geest een geheel zijn. Jij bent je lichaam en je lichaam ben jij. De kracht van aanraking is zo sterk en zo mooi. Soms leg ik letterlijk de hand op de zere plek. Ik help bij het oplossen van een stukje trauma dat is opgeslagen in het lichaam en losgelaten mag worden.

Baby’s en kinderen behandelen doe ik het allerliefst. Ze zijn nog zo puur en ze weten precies wat ze willen en wat ze nodig hebben. Als je goed oplet dan vertellen ze op hun eigen manier precies wat je moet doen. Eenvoudig, maar altijd origineel. Geen behandeling is hetzelfde”.