Baby’s

Bij de geboorte zijn de meridianen al aanwezig. Ze zijn nog niet als banen gedefinieerd en hebben haast nog geen punten. Je kunt ze zien als gebieden. Terwijl het kind groeit, leert en ontwikkelt groeien de meridianen mee.

“Eerst is er Ki, dan volgen beweging en structuur

Bij baby’s wordt zowel shiatsu als shonishin toegepast.

Shonishin

Shonishin wordt ook wel gezien als pijnloze acupunctuur voor kinderen, maar werkt anders dan traditionele acupunctuur. Met een klein, stalen instrument (genaamd Daishi) strijken, kloppen en tikken we over de huid van de baby of van het kind. Dit doen we langs het verloop van de meridianen. Baby’s en kinderen vinden dit over het algemeen erg aangenaam. We gebruiken dus geen naalden, zoals bij traditionele acupunctuur.

Baby’s zijn van nature erg yang (actieve energie) en reageren daarom snel op een milde prikkeling. Een behandeling werkt daarom vrij snel en duurt niet lang. Een baby raakt snel overprikkeld. In dit geval geldt daarom dat minder meer is.

Shonishin wordt meestal eerst ingezet om de blokkade in de energiestroom te verwijderen. Shiatsu zetten we vervolgens in om eventuele ontwikkelingsachterstanden, veroorzaakt door de blokkade, te verhelpen.

Helpt onder andere bij:

  • Spijsverteringspoblemen: bijvoorbeeld bij constipatie, diarree, 3 mnd koliek, reflux.
  • slaapproblemen;
  • eczeem;
  • KISS-syndroom;
  • reguleren van de energie.

Praktisch

Je baby zal na de behandeling waarschijnlijk moe zijn en mogelijk in slaap vallen. Het zou fijn zijn wanneer je na de behandeling je kindje de tijd gunt om alles even te verwerken. Dit doe je door de rest van de dag het liefst niks meer te plannen. Ook kan het letterlijk van alles losmaken en in beweging zetten. Neem dus een extra luier en kleertjes mee. Het komt namelijk regelmatig voor dat tijdens de terugweg de luier wordt volgepoept.

Om het effect van de behandeling door te zetten krijg je massagetechnieken mee, zodat je hier thuis dagelijks mee aan de slag kunt.

Omdat baby’s snel reageren zijn de meeste klachten binnen 3 behandelingen verholpen. Een verder behandeltraject is natuurlijk in overleg.

Uiteraard wil je het beste voor je kindje. Ga daarom ook altijd naar de huisarts wanneer je baby ziek is.

Let op! Heeft je baby koorts dan verplaatsen we de behandeling. Ook is het verstandig om na een inenting 2 dagen te wachten voor er een behandeling plaatsvindt. Je baby heeft even tijd nodig om alles te verwerken.

Duur van de afspraak: circa 30 minuten.