Met duimen en handen, ellebogen en knieën worden de meridianen behandeld. Hiermee nodigen we de Ki uit om weer te gaan stromen op de plekken waar dat nodig is en lossen we blokkades op.

Binnen de oosterse geneeskunde kijken we naar het hele plaatje. Alles is een. Wanneer de Ki weer gaat stromen, vind je weer een nieuwe balans. Dit merk je niet alleen aan je lichaam, maar ook aan de rust in je hoofd.

Uit je hoofd en in je lichaam.

Shiatsu helpt bij fysieke klachten, zoals spierpijn en rugpijn, maar ook bij stress, overgangsklachten, burn out, slaapproblemen, spijsverteringsproblemen en hoofdpijn.

Naast het verminderen van klachten werkt shiatsu preventief. Door op regelmatige basis een shiatsubehandeling te ondergaan blijft je energiehuishouding in balans en hierdoor dus ook je lichaam en geest.

Shiatsu werk goed bij al die vage klachten waar een dokter net niks mee kan.  Menig klant komt maandelijks voor een soort van onderhoudsbeurt. Het houdt ze veerkrachtig en in balans en we ondersteunen daarmee het immuunsysteem.

Praktisch

Tijdens de behandeling houd je je kleren aan en lig of zit je op een futon. Dit is een japanse mat van katoen die op de grond ligt. Trek makkelijke kleding aan waar je goed in kunt bewegen, zoals een joggingbroek, een t-shirt en schone sokken.

Een behandeling duurt circa 1 uur. Tijdens de allereerste afspraak houden we een uitgebreid intakegesprek. Houd daarom rekening met een half uurtje extra. Gun jezelf na de behandeling nog wat tijd om de ontspanning zo goed mogelijk te laten doorwerken. Daardoor werkt de behandeling het best.

Ben je aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeskunde dan wordt een behandeling (gedeeltelijk) vergoed. Check de zorgverzekeraar (link invoegen)

Duur van de afspraak: ca. 1 uur
Tarief: €67,50 per behandeling.