Kinderen

Een kind vraagt een ander soort behandeling dan een volwassene. De meridianen van kinderen zijn bij geboorte nog niet ontwikkeld, maar ontwikkelen zich tijdens de groei. Bij kinderen werken we daarom met de vlakke hand en maken we meer gebruik van strekkingen. Een kind is nog ongeremd en geeft vaak zelf aan wat het wel en niet nodig heeft. Zo komt het voor dat ik een been of een voet in mijn handen gedrukt krijg, omdat het kind zelf aanvoelt dat dat nodig is. Daarnaast bepalen ze zelf hoe ze willen liggen, of ze willen draaien of kruipen, of dat ze liever bij de ouder op schoot blijven zitten. Het kind moet zich veilig voelen om te ontvangen. Mocht het niet willen dan is het geen probleem en wordt het niet gedwongen.

Een behandeling bij kinderen helpt bij het verwerken van dagelijkse prikkels. Het stimuleert het lichaamsbewustzijn. Ook gebruiken we Shonishin om blokkades op te lossen.

Helpt onder andere bij:

  • Slaapproblemen;
  • spijsverteringsproblemen
  • bedplassen;
  • motorische ontwikkelingsproblemen;
  • concentratieproblemen;
  • beter verwerken van emoties (denk aan woede aanvallen of verdriet).

Praktisch

Bij een shiatsubehandeling blijven de kleren aan. Lekker zittende kleding, dus bijvoorbeeld een trainingsbroek, is aan te raden.

Een shonishin behandeling vindt plaats op de blote huid. Wat oudere kinderen vinden het soms vervelend om alleen een onderbroek aan te hebben tijdens een behandeling. Neem daarom ook een korte broek mee.

Je kind zal na de behandeling waarschijnlijk moe zijn. Gun je kind daarom na de behandeling een rustige dag om alles te verwerken.

Uiteraard wil je het beste voor je kind. Ga daarom ook altijd naar de huisarts wanneer je kind ziek is.

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de klacht. Eenvoudige klachten kunnen verholpen worden met 3 behandelingen. Andere klachten, zoals bijvoorbeeld bedplassen, vragen om een langer traject met een minimum van 6 behandelingen. Daarnaast zijn er ook een aantal kinderen die net als volwassenen 1x per maand langskomen om lekker te ontspannen en in balans te blijven.

Let op! Heeft je kind koorts dan stellen we de behandeling uit. Ook is het verstandig om na een inenting 2 dagen te wachten voor er een behandeling plaatsvindt. Je kind heeft even tijd nodig om alles te verwerken.

Duur van de afspraak: Voor kinderen tot 12 jaar maximaal 45 minuten.